Search
Searchterm

Kavos aparatai – Kavos mėgėjo vadovas

Aukštos kokybės kavos aparatas – esminis elementas, kad mėgavimasis kava teiktų daugiausiai džiaugsmo. Sužinokite daugiau ir palyginkite skirtingų tipų kavos aparatus, kuriuos teikia Melitta® .

Kava namuose lyg pagaminta baristos: entuziasto kavos aparatų vadovas

Nesvarbu, ar tai aksominis kapučino dienai pradėti, ar sodrus espreso po pietų – idealus kavos puodelis gali pagerinti bet kurią akimirką. Kai kalbame apie kavą namuose, kurios skonis toks, lyg ji būtų pagaminta baristos, tinkamas kavos aparatas yra esminės svarbos elementas; tačiau rinkoje aparatų įvairovė tokia plati, kad rasti idealų modelį gali būti iššūkis. Atsižvelgti reikia į daugelį faktorių, ir geriausias kavos aparatas jums priklauso nuo jūsų gyvenimo būdo, biudžeto ir, žinoma, mėgiamos kavos. Mus, Melitta® atstovus, aukštos kokybės kava įkvepia jau nuo 1908 m. Pasitelkę mūsų išsamų kavos aparatų vadovą galėsite mėgautis kava lyg pagaminta baristos – būtent tokia, kokią mėgstate, jaukiuose savo namuose.

Į ką reikia atsižvelgti perkant kavos aparatą

Galima įsigyti keleto skirtingų tipų kavos aparatų: nuo paprastų filtruotos kavos aparatų iki visiškai automatinių, moderniausių modelių. Prieš nusprendžiant dėl konkretaus modelio, būtina tiksliai nustatyti, ko norite iš savo namų kavos aparato. Naudinga susiaurinti paiešką ir pagal kainą; kavos aparatų modeliai reikšmingai skiriasi tarpusavyje, yra daug skirtingų pasirinkimų, atitinkančių įvairius biudžetus. Nesvarbu, ar dairotės parduotuvėje, ar ieškote kavos aparato internete, reikia atsižvelgti į keletą bendrų faktorių, kad būtumėte tikri, jog jūsų investicija geriausiai atsipirks:


Automatizavimo lygis:

Pagalvokite, kaip labai norite būti įsitraukę į kavos gamybos procesą. Jei teikiate pirmenybę greičiui ir patogumui, visiškai automatinis modelis pateiks aukštos kokybės kavos puodelį vienu mygtuko paspaudimu. Kavos entuziastams, kurie rinktųsi šiek tiek labiau dalyvauti procese, pusiau automatinis kavos aparatas galėtų būti geriausias pasirinkimas.


Mėgiama kava:

Kai kurie kavos aparatai skirti pagaminti didelį kiekį filtruotos kavos, kiti – paruošti idealų espreso ir nieko daugiau, o dar kiti gali pasiūlyti visą įmantrių kavos receptų asortimentą. Pavyzdžiui, espreso kavos virimo aparatas su pieno putų plakimo antgaliu tarnauja ir kaip kapučino kavos aparatas; jūsų pasirenkamas kavos aparato tipas labiausiai priklausys nuo reikiamo rezultato.


Kavos suvartojimas:

Kaip ir į mėgiamos kavos receptą, turėtumėte atsižvelgti į tai, kiek kavos išgeriate namuose. Kai kurie kavos aparatai gali paruošti didelį kiekį kavos vienąkart panaudojus, o kiti yra skirti vienu metu pagaminti tik vieną puodelį. Svarbu įsitikinti, kad išsirinksite aparatą, kuris gali tenkinti jūsų reikalavimus kavos kiekio atžvilgiu.


Techninės specifikacijos:

Prieš įsigyjant kavos aparatą, būtina suprasti, kaip jūsų pasirinktas modelis veikia. Įvertinkite aparato kavos pupelių malimo galimybes, taip pat ir tai, ar aparate yra įtaisytasis pupelių malūnėlis. Atsižvelkite į tai, kiek vandens aparate gali būti laikoma vienu metu, kokią temperatūrą jis gali išlaikyti ir, jei norite mėgautis ypatingais gėrimais, ne tik klasikiniu espreso, jo galimybe plakti pieno putas.

Paprastumas naudoti:

Nesvarbu, kokį modelį pasirinksite, paprastas naudoti aparatas neabejotinai padaro kavos gėrimą namuose malonesnį. Intuityvūs valdikliai, didelis, aiškus ekranas ir lengvai pasiekiami komponentai – jie visi padaro kavos ruošimo procesą sklandesnį.

Priežiūra:

Reguliarus valymas ir tinkama priežiūra – esminiai aspektai, kad jūsų kavos aparatas veiktų geriausiai. Dėl to svarbu suprasti, kiek darbo pareikalaus jūsų pasirinkto modelio priežiūra. Kai tai būtina, patartina rinktis aparatą, kurį galima paprastai išardyti ir surinkti.

Estetika:

Kadangi aparatas bus nuolatinis jūsų namų ar biuro virtuvės palydovas, estetika taip pat atlieka svarbų vaidmenį. Be techninių funkcijų, jūsų pasirenkamą kavos aparato tipą apspręs ir tai, kiek turite laisvos erdvės ir kokį dizainą mėgstate.

Galų gale, kavos aparatas turi atitikti naudotojo gyvenimo būdą. Rinkoje pateikiama plati aparatų įvairovė, ir kiekvienas modelis pasižymi savais privalumais ir trūkumais. Atidesnis žvilgsnis į teikiamus skirtingų tipų kavos aparatus turėtų padėti supaprastinti rinkimosi procesą.

Skirtingų tipų kavos aparatai

Kavos aparatų rinka yra didžiulė ir, kai kalbame apie aukščiausios kokybės kavos ruošimą namuose, galimybės atrodo beribės. Toliau rasite skirtingų rinkote teikiamų kavos aparatų tipų analizę, taip pat ir kiekvieno iš jų privalumus bei trūkumus.

Filtruotos kavos aparatai

Filtruotos kavos aparatai pakaitina šaltą vandenį prieš praleisdami jį per talpyklą, kurioje laikoma sumalta kava. Kavinukas ar grafinas užfiksuojamas vietoje po filtru, paprastai ant kaitinamosios plokštės, ir jame surenkama ruošiama kava. Filtruotos kavos aparatai puikiai tinkami dideliam kiekiui skanios juodos kavos paruošti per vieną naudojimą, todėl tai – paprastas, nebrangus sprendimas namams ar biurui. Filtruotos kavos aparatams paprastai reikia vienkartinių popierinių filtrų, ir juos galima naudoti su bet kokio tipo malta kava.


Įsigydami filtruotos kavos aparatą, atsižvelkite į tai, kiek žmonių jį naudos; skirtingų modelių talpa – kiek puodelių paruošiama per vieną naudojimą – skiriasi. Kai kuriuose modeliuose yra įrengta išmanių ypatybių, todėl apsvarstykite, kurios funkcijos jums svarbios; pavyzdžiui, kai kuriuos filtruotos kavos aparatus galima užprogramuoti pradėti automatiškai ruošti kavą konkrečiu metu. Kad būtų paprasta naudoti ir prižiūrėti, ieškokite aiškaus vandens lygio indikatoriaus ir indaplovėje tinkamų plauti komponentų. Terminis puodelis – taip pat geras pasirinkimas, kad šviežiai paruošta kava ilgiau išliktų karšta.


Filtruotos kavos aparatai: pranašumai ir trūkumai


Pranašumai:


Nebrangūs ir paprasti naudoti.

Puikiai tinkami pateikti kavą keletui žmonių vienu metu.

Reikalauja mažai priežiūros.

Paprastas, patrauklios kainos kavos aparatas biurui.

Trūkumai:


Gali paruošti tik vieno tipo kavą.


Automatiniai kavos virimo aparatai

Automatiniai kavos aparatai vietoj filtruotos kavos ruošia espreso. Espreso kavos aparatai būna įvairių formų ir dydžių, ir galite įvairiu lygiu kontroliuoti, kaip ruošiama jūsų espreso porcija. Espreso kavos aparatai gali būti kategorizuojami kaip visiškai automatiniai arba pusiau automatiniai – toliau rasite jų skirtumų apybraižą.

Visiškai automatiniai kavos virimo aparatai


Espreso ruošimo proceso esmė – karšto vandens spaudimas per sumaltos kavos ritulį ir filtrą, naudojant aukštą slėgį. Gaunama kavos porcija vadinama espreso, ir pridėjus plakto pieno putų sukuriama didžiulė gėrimų espreso pagrindu įvairovė – pavyzdžiui, latė, kapučino ir espresas su pieno puta. Kaip galima spręsti pagal pavadinimą, visiškai automatiniai kavos aparatai automatizuoja šį procesą nuo pradžios iki galo. Šių aparatų esmė – greitis ir patogumas: aukščiausios kokybės gėrimus, paruoštus espreso kavos pagrindu, gaunate vienu mygtuko paspaudimu. Skirtingai nei pusiau automatiniuose aparatuose, visiškai automatiniuose kavos virimo aparatuose vandens pateikimas kiekvienai porcijai yra automatizuotas; automatinis aparatas taip pat sumala ir suspaudžia kavos pupeles bei suplaka pieno putas. Visiškai automatiniams modeliams naudoti reikia labai mažai pastangų ir nereikia jokių įgūdžių, todėl jie puikiai tinkami namų ūkiuose ir biuruose, kuriuose žmonių srautas yra didelis.


Nors naudodami pusiau automatinius kavos aparatus atliksite baristos vaidmenį, visiškai automatiniai modeliai vis tiek teikia daug galimybių pritaikyti procesą pagal savo poreikius. Visiškai automatinių aparatų rinkoje rasite teikiamą nesuskaičiuojamą daugybę išmanių funkcijų ir ypatybių; pačius naujoviškiausius aparatus galima užprogramuoti taip, kad jie įtiktų net itin specifinius pomėgius turintiems kavos entuziastams. Kavos mėgėjams, mėgstantiems pagal konkretų receptą paruoštą gėrimą, kai kuriuose modeliuose gali būti teikiama atminties funkcija, kurią pasitelkus įrašomi asmeniniai vieno ar net keleto asmenų pasirinkimai. Taip pat nereikia apsiriboti vien standartiniais espreso kavos gėrimais: kai kurie visiškai automatiniai modeliai gali sukurti kavą net pagal 21 skirtingą receptą. Kalbant apie priežiūrą, visiškai automatiniai kavos aparatai dažnai teikiami su automatinėmis valymo ir nukalkinimo programomis, kurias taip pat galima įjungti vienu mygtuko paspaudimu.


Kadangi modelių ir ypatybių, iš kurių galite rinktis, įvairovė tokia plati, būtina nuspręsti, kurios funkcijos yra svarbiausios; geriausias automatinis kavos aparatas jums priklausys nuo biudžeto, kokios įvairovės jums reikia ir, galų gale, kokia espreso kava jums patinka. Ieškokite paprastai valomų komponentų, intuityvių valdiklių ir aiškaus ekrano. Taip pat svarbu pamąstyti apie tai, kur bus statomas jūsų kavos aparatas; jei renkatės kavos aparatą biurui, energijos taupymo ypatybės gali būti lemiamas faktorius. Galiausiai, visiškai automatiniai kavos aparatai gali būti tiek paprasti arba tiek įmantrūs, kiek jūs norite; kokį modelį bepasirinksite, jie pateikia patį lengviausią būdą, kaip galite mėgautis šviežia, lyg baristos paruošta kava namuose.

Visiškai automatiniai kavos aparatai: pranašumai ir trūkumai

Pranašumai


Greita ir paprasta naudoti – taupo laiką ir nereikia visiškai jokių įgūdžių.

Gali sukurti platų espreso kavos gėrimų asortimentą, naudojant šviežias kavos pupeles.

Visiškai automatiniai kavos aparatai puikiai tinkami biurams ir namų ūkiams, kuriuose žmonių srautas yra didelis.

Trūkumai


Brangesni, nei pusiau automatiniai ir filtruotos kavos aparatai.
Atsižvelgiant į modelį, vienu metu gali būti paruošiami tik 1–2 gėrimai.

Pusiau automatiniai kavos aparatai

Naudodami pusiau automatinį kavos aparatą namuose galėsite mėgautis kava, kurios skonis toks, lyg ji būtų paruošta baristos, neautomatizuodami proceso iki galo. Dėl to šiuos aparatus mielai renkasi kavos entuziastai, kuriems patinka labiau įsitraukti į espreso kavos gamybos procesą. Pagrindinis skirtumas tarp visiškai automatinių ir pusiau automatinių kavos aparatų yra tai, kad su pastaraisiais galite labiau kontroliuoti espreso porcijos kokybę. Naudodami pusiau automatinį aparatą renkatės, kada įjungti ir išjungti ekstrahavimo siurblį jungtuku arba mygtuku – taip nustatote bendrą vandens srautą kiekvienai porcijai. Naudojant kai kuriuos pusiau automatinius aparatus taip pat reikia atskirai sumalti kavos pupeles ir tik tada sudėti jas į nešiojamąjį filtrą bei suspausti.
Jei norėsite į savo repertuarą įtraukti skirtingų kavos, paruoštos espreso pagrindu, rūšių, pieną taip pat reikės kaitinti ir suplakti į putas rankomis. Šiuo atveju ieškokite aparato, kuriame yra garų tiekimo antgalis.


Visgi, nors pusiau automatiniai espreso aparatai teikia daugiau kontrolės, jiems naudoti reikia tam tikro lygio baristos žinių. Be to, jūsų espreso kokybė priklausys nuo paties aparato kokybės. Neatsižvelgiant į technines galimybes, reguliarus ir kruopštus valymas yra kritinės svarbos dalis, todėl ieškokite modelio, kurį galėsite lengvai išardyti ir surinkti. Galiausiai, kavos aparatų namams dydžio ir dizaino įvairovė yra labai plati, todėl atsižvelkite į tai, kiek turite laisvos vietos.

Pusiau automatiniai kavos aparatai: pranašumai ir trūkumai

Pranašumai:


Galite geriau kontroliuoti espreso gamybos procesą.
Juos naudodami gali paruošti įvairius gėrimus espreso kavos pagrindu, pasitelkę pieno putų plakimo priedą.

Pigesni, nei visiškai automatiniai modeliai.

Trūkumai:


Reikia tam tikrų baristos įgūdžių, todėl nėra idealus pasirinkimas kiekvienu atveju – pavyzdžiui, jie netinkami kaip kavos aparatas biurui.

Atsižvelgiant į modelį, kavos malūnėlį gali tekti nusipirkti atskirai.

Būtina reguliari ir kruopšti priežiūra.

Atsižvelgiant į modelį, vienu metu gali būti paruošiami tik 1–2 gėrimai.


Kapsuliniai kavos aparatai ir aparatai, kuriems naudojamos kavos pagalvėlės


Dar vienas pasirinkimas, kai kalbama apie kavos aparatus namams ar biurui, yra kapsulinis aparatas arba kavos aparatas, kuriam naudojamos kavos pagalvėlės. Kaip ir visiškai automatiniai kavos aparatai, jie teikia aukštos kokybės kavą vienu mygtuko paspaudimu – visgi jiems naudojamos kavos pagalvėlės arba kapsulės, o ne šviežios pupelės. Taigi, nors kapsuliniai kavos aparatai ir aparatai, kuriems naudojamos kavos pagalvėlės, gali būti itin patogus ir kompaktiškas sprendimas, jų negalima lyginti su automatiniais kavos aparatais skonio intensyvumo atžvilgiu.


Svarbiausias dalykas, ką reikia turėti omenyje renkantis kapsulinį aparatą ar aparatą, kuriam naudojamos kavos pagalvėlės – jūsų pasirinktas modelis greičiausiai bus suderinamas tik su konkretaus gamintojo kavos pagalvėlėmis ar kapsulėmis. Prieš pirkdami apsvarstykite, kokius konkrečiai gėrimus jūsų aparatas turėtų galėti paruošti. Kaip ir su bet kuriuo kitu kavos aparatu, reikės atsižvelgti ir į turimą laisvą vietą, valymo paprastumą ir estetiką.


Kapsuliniai aparatai ir aparatai, kuriems naudojamos kavos pagalvėlės: pranašumai ir trūkumai


Pranašumai:


Itin greita ir paprasta naudoti.

Reikalauja mažai priežiūros, kai kalbama apie valymą.

Vienas iš paprasčiausiai naudojamų pasirinkimų renkantis kavos virimo aparatą namams.

Trūkumai:


Sukuriama daug atliekų dėl kavos pagalvėlių / kapsulių pakuočių.

Neigiamas poveikis aplinkai: daugumą kavos pagalvėlių / kapsulių tipų itin sunku – jeigu ne neįmanoma – perdirbti.

Nenaudojamos šviežios kavos pupelės, todėl skoniui gali trūkti sodrumo ir intensyvumo.

Nėra tokios pačios įvairovės, kaip šviežių kavos pupelių.

Gali pasirodyti esąs brangus pasirinkimas, vertinant puodelio savikainą.

Naudojant kai kuriuos modelius gali tekti apsiriboti tik vieno tipo ar gamintojo kavos pagalvėlėmis / kapsulėmis.

Kaip geriausiai panaudoti savo kavos aparatą


Ar tai standartinis kavos aparatas biurui, ar rankinis espreso virimo aparatas namams, jūsų pasirinktas modelis turėtų derėti prie jūsų gyvenimo būdo ir suteikti galimybę skanauti mėgstamą kavą. Rinkoje siūloma labai plati modelių įvairovė, todėl kritiškai svarbu rasti aparatą, kuris atitiktų jūsų biudžetą ir tuo pačiu teiktų aukštos kokybės kavą. Iš tiesų, geras kavos aparatas yra investicija, ir tinkamo modelio pasirinkimas yra pirmas žingsnis, kad galėtumėte mėgautis aukščiausios kokybės kava, kai tik užsimanysite. Kai kalbame apie ilgalaikį malonumą ir geriausią kavos aparato panaudojimą, priežiūra yra pirmaeilės svarbos aspektas; radę sau idealiai tinkamą modeliai, reguliariai jį valykite ir nukalkinkite: taip užtikrinsite optimalų funkcionavimą. Nuo intensyvių espreso vienu mygtuko paspaudimu iki kreminių latė su ranka plaktomis pieno putomis: šviežiai išvirtos kavos galimybės yra beribės. Atraskite visą mūsų filtruotos kavos aparatų ir automatinių kavos aparatų asortimentą ir gaukite daugiau įkvėpimo.