Search
Searchterm
Espreso kava
Espresso

Ingredientai

Šiai kavai paruošti, nereikia jokių papildomų priedų.

 

 

Paruošimas:

Tai yra tikriausia itališka kava, Italijoje vadinama tiesiog „Caffè“. Puodeliui karšto gėrimo reikia 7 g. maltų, vidutiniškai arba stipriai skrudintų kavos pupelių. Esant aukštam slėgiui, 50 ml vandens yra leidžiama per maltą kavą. Rezultatas – rausvai rudos arba sodriai rudos spalvos kava su auksinio rudumo puta.
Espreso Macchiato
Espresso Macchiato

Ingredientai

Pienas, kakavos milteliai

 

Paruošimas:

Ruošiama „espresso“ principu, bet su didele pieno puta. Ant putos užbarstykite kakavos miltelių.
Café Crèma
Café Crèma

Ingredientai

Šiai kavai paruošti, nereikia jokių papildomų priedų.

 

 

Paruošimas:

Tipiška šveicariška kava dar vadinama „Schümli-Kaffee“. Ruošiama „espresso“ principu, tačiau naudojamos specialios „Café Crème“ pupelės, per kurias leidžiama 120 ml. vandens. Dėl mažesnio skrudinimo, pupelių skonis švelnesnis nei „espresso“.

Ristretto
Ristretto

Ingredientai

Šiai kavai paruošti, nereikia jokių papildomų priedų.

 

 

Paruošimas:

Puodeliui karšto gėrimo reikia 7 g. maltų, vidutiniškai arba stipriai skrudintų kavos pupelių.

Esant aukštam slėgiui, tik 30 ml vandens yra leidžiama per maltą kavą („espresso“ – 50 ml.). Prancūziška šios kavos versija yra vadinama „Café serré“.

Cappuccino
Cappuccino

Ingredientai

Apie 80 ml. suplakto pieno

Paruošimas:


„Espresso“ ar „Caffè Lungo“ kavos pagrindas į kurį pilama 80 ml. plakto pieno. „Kapuziner“ - šios kavos versija ruošiama Vienoje, yra paskaninama grietinėle ir tarkuotu šokoladu pagal kiekvieno skonį.

Caffè Lungo
Caffé Lungo

Ingredientai

Šiai kavai paruošti, nereikia jokių papildomų priedų.

 

 

Paruošimas:

Kava ruošiama „espresso“ principu, bet su dvigubu vandens kiekiu. Puodeliui karšto gėrimo reikia 7 g. maltų, vidutiniškai arba stipriai skrudintų kavos pupelių. Esant aukštam slėgiui, 100 ml. vandens – skirtingai nei 50 ml. vandens ruošiant „espresso“ kavą – yra leidžiama per maltą kavą. Dėl šios priežasties, Austrijoje ši kava yra vadinama „Verlängerter“ („Prailginta“).

Pieniška kava
Milchkaffee

Ingredientai

Apie 100 ml. pieno putos.

 

Paruošimas:

 

Tai 100 ml. pieno putų ir 100 ml „Café Crème“ klasikinis derinys. Austrijoje ši kava yra vadinama „Melange“. Ruošiant itališkas ar prancūziškas pieniškas kavas, pieno pilama daugiau: ruošiant „Caffè Latte“ arba „Café au lait“, į „Café Crème“ yra pilamas karštas pienas / pieno puta, santykiu 1:2. Abi kavos rūšys yra patiekiamos dideliuose keramikiniuose puodeliuose.
Latte Macchiato
Latte Macchiato

Ingredientai

120 ml. pieno.

 

Paruošimas:

Ruošiant šią kavą reikia atsargiai sluoksniuoti pieną ir kavą. Supilkite apie 120 ml. pieno putos į „Latte Macchiato“ stiklinę ir atsargiai pilkite dvigubą „espresso“. „Espresso“ kava turi suformuoti tirštą sluoksnį, skiriantį pieną ir pieno putą.
Espreso kava
Espresso

Ingredientai

Šiai kavai paruošti, nereikia jokių papildomų priedų.

 

 

Paruošimas:

Tai yra tikriausia itališka kava, Italijoje vadinama tiesiog „Caffè“. Puodeliui karšto gėrimo reikia 7 g. maltų, vidutiniškai arba stipriai skrudintų kavos pupelių. Esant aukštam slėgiui, 50 ml vandens yra leidžiama per maltą kavą. Rezultatas – rausvai rudos arba sodriai rudos spalvos kava su auksinio rudumo puta.
Espreso Macchiato
Espresso Macchiato

Ingredientai

Pienas, kakavos milteliai

 

Paruošimas:

Ruošiama „espresso“ principu, bet su didele pieno puta. Ant putos užbarstykite kakavos miltelių.
Café Crèma
Café Crèma

Ingredientai

Šiai kavai paruošti, nereikia jokių papildomų priedų.

 

 

Paruošimas:

Tipiška šveicariška kava dar vadinama „Schümli-Kaffee“. Ruošiama „espresso“ principu, tačiau naudojamos specialios „Café Crème“ pupelės, per kurias leidžiama 120 ml. vandens. Dėl mažesnio skrudinimo, pupelių skonis švelnesnis nei „espresso“.

Ristretto
Ristretto

Ingredientai

Šiai kavai paruošti, nereikia jokių papildomų priedų.

 

 

Paruošimas:

Puodeliui karšto gėrimo reikia 7 g. maltų, vidutiniškai arba stipriai skrudintų kavos pupelių.

Esant aukštam slėgiui, tik 30 ml vandens yra leidžiama per maltą kavą („espresso“ – 50 ml.). Prancūziška šios kavos versija yra vadinama „Café serré“.

Cappuccino
Cappuccino

Ingredientai

Apie 80 ml. suplakto pieno

Paruošimas:


„Espresso“ ar „Caffè Lungo“ kavos pagrindas į kurį pilama 80 ml. plakto pieno. „Kapuziner“ - šios kavos versija ruošiama Vienoje, yra paskaninama grietinėle ir tarkuotu šokoladu pagal kiekvieno skonį.

Caffè Lungo
Caffé Lungo

Ingredientai

Šiai kavai paruošti, nereikia jokių papildomų priedų.

 

 

Paruošimas:

Kava ruošiama „espresso“ principu, bet su dvigubu vandens kiekiu. Puodeliui karšto gėrimo reikia 7 g. maltų, vidutiniškai arba stipriai skrudintų kavos pupelių. Esant aukštam slėgiui, 100 ml. vandens – skirtingai nei 50 ml. vandens ruošiant „espresso“ kavą – yra leidžiama per maltą kavą. Dėl šios priežasties, Austrijoje ši kava yra vadinama „Verlängerter“ („Prailginta“).

Pieniška kava
Milchkaffee

Ingredientai

Apie 100 ml. pieno putos.

 

Paruošimas:

 

Tai 100 ml. pieno putų ir 100 ml „Café Crème“ klasikinis derinys. Austrijoje ši kava yra vadinama „Melange“. Ruošiant itališkas ar prancūziškas pieniškas kavas, pieno pilama daugiau: ruošiant „Caffè Latte“ arba „Café au lait“, į „Café Crème“ yra pilamas karštas pienas / pieno puta, santykiu 1:2. Abi kavos rūšys yra patiekiamos dideliuose keramikiniuose puodeliuose.
Latte Macchiato
Latte Macchiato

Ingredientai

120 ml. pieno.

 

Paruošimas:

Ruošiant šią kavą reikia atsargiai sluoksniuoti pieną ir kavą. Supilkite apie 120 ml. pieno putos į „Latte Macchiato“ stiklinę ir atsargiai pilkite dvigubą „espresso“. „Espresso“ kava turi suformuoti tirštą sluoksnį, skiriantį pieną ir pieno putą.