Porcijų: 4
Ingredientai
• 450 g šaldytų žirnių
• 2 svogūnai
• 1 valg. šaukštas aliejaus
• 500 ml daržovių sultinio
• 100 g plaktos grietinėlės
• 1 žiupsnelis druskos ir pipirų
• 100 ml pieno
• Muskato milteliai
Paruošimas:
Atšildykite žirnius ir stambiai supjaustykite svogūnus.
Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, dėkite svogūnų gabalėlius ir kepkite kol jie taps permatomi. Dėkite žirnius, pilkite sultinį ir grietinėlę ir virkite 20 min. ant vidutinės ugnies. Naudodami trintuvą gerai sutrinkite sriubą į tyrę ir pagardinkite druska ir pipirais. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštas pieno putas. Supilkite sriubą į keturis dubenėlius ir užpilkite pieno putomis. Apibarstykite muskatu, kiek pageidaujate.
Patarimas: Pieno putas galima naudoti norint paįvairinti kitokias sriubas, pavyzdžiui moliūgų, bulvių ar pomidorų.
Laikas mėgautis!