„Bailey`s Latte“
Bailey`s Latte

Porcijų: 1


Ingredientai
100 ml pieno

20 ml Airiško kremo (pvz., „Bailey`s“)

1 porcija „Espresso“


Paruošimas:

Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštą pieno putą. Į taurę supilkite airišką kremą ir šviežiai išvirtą „Espresso“. Pripildykite taurę karštu pienu ir putomis kiek pageidaujate.

Laikas mėgautis!

Kokosinis sapnas
Kokostraum

Porcijų: 1

Ingredientai

20 ml kokosų likerio (pvz., „Batida de Coco“)

100 ml pieno

1 porcija „Espresso“

Šokolado padažas

Kokosų drožlės ir kakavos milteliai

Paruošimas:

Į vieną indą supilkite kokosų likerį ir naudojant „Melitta“® „Cremio“® paruoštas šaltas pieno putas. Padenkite „Latte Macchiato“ taurės dugną šokolado padažu …

Ir užpilkite pieno putas. Įpilkite šviežiai paruoštą „Espresso“ ir papuoškite pieno putas kokosų drožlėmis ir kakavos milteliais.



Patarimas: Norėdami nealkoholinio gėrimo tiesiog pakeiskite kokosų likerį 8 ml kokosų sirupo.

Laikas mėgautis!

 

Riešutinė kreminė kava su medumi
Honey-Nut Cream Coffee

Porcijų: 1

Ingredientai

100 ml pieno

2 arbatiniai šaukšteliai nugos kremo (pvz., „Nutella“)

1 puodelis kavos

½ arb. šaukštelio medaus

Cukraus pagal poreikį

Paruošimas:

Į karštą kavą sudėkite nugos kremą ir medų. Gerai išmaišykite kavą, kol abu įdėti ingredientai ištirps. Paruoškite karštas pieno putas naudodami „Melitta“® „Cremio“® ir supilkite kavą. Dėkite cukraus, kiek pageidaujate.

„Chai Latte“ (arbata su pienu)
Chai Latte

Porcijų: 1

Ingredientai

2 „chai“ arbatos maišeliai

100 ml pieno

Vanilinio cukraus, medaus ar (cinamono) cukraus

Paruošimas:

Paruoškite didelį puodelį „chai“ arbatos (maždaug 150 ml naudojant 2 maišelius). Palikite maždaug 6 minutėms, kad arbata prisitrauktų. Tuo metu naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštas pieno putas. Pasaldinkite …

vaniliniu cukrumi, medumi ar (cinamonu) cukrumi, kiek pageidaujate. Supilkite pieno putas į arbatą

ir šiek tiek išmaišykite.

Laikas mėgautis!

Kava su baltu šokoladu
Weißer Schoko-Kaffee

Porcijų: 2

Ingredientai

50 g baltojo šokolado

200 ml šviežiai išvirtos kavos

150 ml pieno, karšto

Tarkuoto baltojo šokolado papuošimui

Paruošimas:

Vandenyje ištirpinkite baltąjį šokoladą, tada sumaišykite su karšta kava ir pripildykite dekoratyvines taures. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® pieno putų plakiklį paruoškite karštas pieno putas; jomis pripildykite kavos taures ir gerai išmaišykite. Apibarstykite tarkuotu baltuoju šokoladu.

Aviečių kokteilis
Himbeer-Milchshake

Porcijų: 1


Ingredientai

150 g aviečių

½ pakelio vanilinio cukraus

1 valgomasis šauktas cukraus

250 ml pieno


Paruošimas:

Nuplaukite avietes, sudėkite jas į plaktuvą kartu su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir 150 ml pieno ir suplakite. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® iš likusio 100 ml pieno paruoškite šaltas pieno putas …

supilkite aviečių mišinį į didelę taurę ir padenkite pieno putomis, kiek pageidaujate.

Patarimas: Skonis tai pat puikus naudojant kitus vaisius, pvz. braškes!


Laikas mėgautis!

Kava su ledais
Eiskaffee

Porcijų: 1

Ingredientai

150 ml pieno

2 kaušeliai vanilinių ledų

1 puodelis kavos

Cukraus pagal poreikį

Paruošimas:

Paruoškite puodelį kavos ir palikite atvėsti. Kai tik kava atvės, naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite šaltas pieno putas. Į taurę, ant vanilinių ledų supilkite kavą. Apipilkite pieno putomis ir pasaldinkite cukrumi, kiek pageidaujate.

„Cappuccino“ pudingas su cinamoninėmis pieno putomis
Cappuccino Pudding mit Zimt Milchschaum

Porcijų: 4


Ingredientai

• 3 arbatiniai šaukšteliai tirpių „Espresso“ miltelių

• 100 g plaktos grietinėlės

• 1 pakelis vanilės kremo miltelių

• 550 ml pieno

• 5 valgomieji šaukštai cukraus

• 1 arb. šaukštelis cinamono


 

Paruošimas:

Ištirpinkite „Espresso“ miltelius 2 valgomuosiuose šaukštuose karšto vandens. Tada sumaišykite grietinėlę ir kremo miltelius iki tolygios konsistencijos. Užvirkite 400ml pieno su 4 valgomaisiais šaukštai cukraus. Įmaišykite sumaišytus kremo miltelius ir „Espresso“ mišinį į verdantį pieną ir virkite ant mažos ugnies maždaug 1 min. Dar kartą išmaišykite pudingą, išpilstykite į keturias taures ir atvėsinkite. Sumaišykite cinamoną su 1 valgomuoju šaukštu cukraus. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite šaltas pieno putas. Supilkite putas ant pudingo ir pabarstykite cinamoniniu cukrumi. Greitai patiekite.
 
Laikas mėgautis!

Žirnių sriuba su muskatinėmis pieno putomis
Latte Macchiato

Porcijų: 4


Ingredientai

• 450 g šaldytų žirnių

• 2 svogūnai

• 1 valg. šaukštas aliejaus

• 500 ml daržovių sultinio

• 100 g plaktos grietinėlės

• 1 žiupsnelis druskos ir pipirų

• 100 ml pieno

• Muskato milteliai

Paruošimas:

Atšildykite žirnius ir stambiai supjaustykite svogūnus.

Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, dėkite svogūnų gabalėlius ir kepkite kol jie taps permatomi. Dėkite žirnius, pilkite sultinį ir grietinėlę ir virkite 20 min. ant vidutinės ugnies. Naudodami trintuvą gerai sutrinkite sriubą į tyrę ir pagardinkite druska ir pipirais. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštas pieno putas. Supilkite sriubą į keturis dubenėlius ir užpilkite pieno putomis. Apibarstykite muskatu, kiek pageidaujate.

Patarimas: Pieno putas galima naudoti norint paįvairinti kitokias sriubas, pavyzdžiui moliūgų, bulvių ar pomidorų.

Laikas mėgautis!